Fogadási útmutatóHázat, kocsit, asszonyt, gyereket ne rakj fel egy tippre se, fogadj tudatosan! Aki a Facebookon régebben követett, ismeri a skálarendszerünket: C-, C, C+, B-, B, B+, A-, A, A+. Tehát logikával rá lehet jönni a C- a leggyengébb az A+ a legerősebb.

Az általunk publikált tippeknél money management alkalmazásával érhető el profit, tehát dönts el egy fogadásra szánt összeget, pénztárcádtól függően. A teljes összeg amit rászánsz (a bank), az 100 unit. Ha ‘A’-s besorolást kap a tipp, akkor amennyivel megfogadod azt a meccset, az 2.5 unit. Ha ‘B’, akkor 1.5 unit-tal fogadsz, ellenben ha ‘C’-s a besorolása, akkor 0.75 unittal fogadsz.

A ‘+’ és ‘‘ kiegészítések az ABC mellett pedig egyéni elbírálás szerint, de 0.25-0.5 közötti unitot jelentenek pluszba vagy mínuszba értelemszerűen. Képletesen megfogalmazva, ha rendelkezel mondjuk a példa kedvéért 100.000 forinttal, amiből fogadni szeretnél; akkor A-s tippnél 2.500Ft-al fogadsz; B-s tippnél 1.500Ft-al; míg C-s besorolásnál pedig 750Ft-al (1unit pedig 1000Ft-ot jelent értelemszerűen, vagy úgy is mondhatjuk, hogy a tőkéd 1%-át). Nagyon fontos ezen unitok betartása, mert ha nem teszel így, akkor mínuszba fogod magadat verni, elég gyorsan (aztán nagyon ideges leszel és alaptalanul fogsz hőzöngeni a facebook oldalunkon – viszont szerencsére ilyenre még nem volt példa nálunk:) ).

Ez a módszer külföldön egy bevett és alkalmazott stratégia. Ott kicsit régebbi és fejlettebb a fogadói kultúra, talán mondhatom azt is, kicsit értelmesebb, és sokkal profit esélyesebb, mint az itthoni fogadói kultúrának nevezett, mindenféle kötésbe, hasraütésszerűen összepakolt “tipszmiksz” szelvények.

Tudunk kínálni Neked egy másik alternatívát is, ha nem nyerte el a tetszésedet a fent felvázolt stratégia! Általában elmondható, hogy amikor ‘A‘-s besorolású választást hozunk, azok kimenetelét körülbelül 80%-os pontossággal szoktuk megtippelni. Egy héten körülbelül 1-3db ‘A‘-s tippet publikálunk, persze ez nagyon függ a kínálattól, de ez a darabszám elmondható átlagnak. Tehát ebben az ‘all-in’-es (csalóka a név, mert nem a teljes bankodat rakod fel, relevánsabb inkább a ‘quarter-in’ elnevezés) stratégiában nem fogadsz meg semmit, csak az ‘A‘-s választásokat és körülbelül 15-25 unittal egyenként őket. Ennél sokkal nagyobb hozamot tudsz elérni adott héten/hónapban, de sokkal nagyobb rizikót is tartalmaz, így ajánlott inkább a fentebbi technikát választani (amiről statisztikát is vezetünk – lásd: menüpontok között)!

Még a végére megjegyezném, hogy aki egy ezresből akar 1 millió forintot csinálni egy hét alatt, (ilyenekre lehet találni sok ilyen csoportot/oldalt facebookon, véleményt hadd ne formáljak róluk, arra sem tartom ezeket ildomosnak), és a gyors meggazdagodást várja a sportfogadástól, nem tartja be a unitokat, összevissza fogad (kötésbe); az szintén ott fog kikötni amit az előbb említettem (mínuszba); illetve nyugodtan mehet rulettezni, félkarúzni vagy hasonlóan szerencsére épülő egyéb gambling játékokat űzni az ilyen ember, mert ugyanolyan eséllyel indul neki. Csodák nem léteznek, money management, illetve ésszerű sportfogadás viszont igen (amit mi is kínálunk), amiből bizonyos százalékú hozamot bizton várhatsz a belefektetett tőkédtől (persze csak ha betartod az ehhez szükséges, fent kifejtett ‘szabályokat’)!