Liverpool – Leicester | Premier League


Liverpool – Leicester | 16:00 | 2017.12.30 (Premier League)


Meccs bevezető

A Liverpool brilliánsan játszott a Boxing Day-en megrendezett fordulóban, a viszonylag most könnyű ellenfélnek számító, edző nélküli Swanseat 5-0-ra verték meg. A Fab Four mindezt Mane nélkül hajtotta végre. A pirosak immáron 12 rúgott gólnál járnak az elmúlt 3 meccsüket nézve és odahaza még mindig veretlenek az idei bajnokságban, 5 győzelemmel és 5 döntetlennel állnak. Még a BL-ben is benne vannak és nagyon úgy néz ki, hogy egy darabig még folytatják ott is a kupáért a harcot.

A Leicester viszonylag jól kezdte a bajnokságot az új edző, Claud Puel irányítása alatt de az elmúlt 4 meccsüket nézve kijelenthetjük, hogy szenvednek. Odahaza kikaptak a Crystal Palace-től, vendégségben pedig a Watfordtól és a lehetséges 12 pontból mindössze eggyel kénytelen beérni. Az egyetlen X a Manchester United elleni utolsó perces egyenlítő találatnak köszönhető és ez se a Leicester dicséreteként tudható be, hanem utóbbiak szerencsétlenkedésének, hisz ha a rengeteg helyzetből legalább csak egy kis részét érdemlegesen is hasznosítani tudták volna, nem lenne meg a kékek döntetlene.

Meccs előtti kulcskérdések

  • Maguire és Morgan hatástalanítani fogja tudni a Fab Four-t?
  • Egy ellentámadásokra építő csapat jobban mélyebbre fogja ásni a Leicestert, mint bármely másik?
  • Klopp döntött már arról a fontos kérdésről, hogy Manet, Firminot és Salaht a meccs elejétől játszatja vagy esetleg vár a becserélésükkel?

Sérültek

Liverpool oldalán: Bogdan, Clyne, Henderson, Moreno, Sturridge
A Leicesternél pedig: Robert Huth

A nyers statisztika

  • A két csapat az elmúlt pár év összecsapásait nézve: 11 győzelemmel rendelkezik a Liverpool, 5-ször nem tudtak dűlőre jutni és született döntetlen, illetve 7-szer pedig a Leicester tudta elvinni a 3 pontot.
  • A Leicester mindössze 2-vel kevesebb gólt szerzett az elmúlt meccseket nézve idegenben, mint a Liverpool otthon (előbbi 17, utóbbi 19)
  • A Liverpool veretlen immár 6 mérkőzés óta és a legjobb találat/játék aránnyal rendelkezik, mindezeket hazai pályán nézve
  • A Leicester-nek van a PL-ben a 3. legrosszabb labdabirtoklási statisztikája
  • Ebben a szezonban csak Herry Kane szerzett több találatot Mohamed Salah-nál

A meccs várható lefolyása

A legtöbb tippet nyilvánvalóan a fogadók moneyline-ban teszik meg a Liverpool-ra, hisz egyértelmű esélyesei a mérkőzésnek, bár azért érdemes szem előtt tartanunk azt is, hogy azért a Burnley, West Brom és az Everton is képes volt velük felvenni a harcot és X-re kihozni a meccset. Pedig az előbb felsorolt 3 csapat nem arról híres idén, hogy túl jó támadójátékkal rendelkeznének idegenben.

Ha Claud Puel egy olyan játékfelfogásban küldi fel játékosait mint Southampton-ban, nem lesz egy lazsálós játék Kloppéknak. Persze azt is meg kell említeni, hogy a Leicester a 2016/17-es szezonban 38 meccsből 15-ön gólképtelen volt, tehát azért mérlegelni kell az esetükben mindig, hogy most épp milyen játékra van esély. A bookmakerek minden esetre nagy favoritnak tartják a Liverpoolt, hisz 1.30-40 körüli szorzók környékén adják rájuk az opciókat, míg a Leicester egy viszonylag jó nagy underdog a 10-11-es oddsaival.

Bejátszható opciónak tartom a Leicester +2-es hendijét, de nem ezt választom, hisz erre is viszonylag kis szorzókat kapunk. A Liverpool elképzelhető, hogy nem minden meccsen fogja kiszórni a gólzsákot és nem lesznek mindig olyan fölényes győzelmek csak azért, mert most épp ez a trend és odahaza azért a legnagyobb elismerés a védelmet illeti, hisz mindössze csak 3 gólt kaptak be, ami messze a legjobb a PL-ben idén. Talán mondhatni szoros meccsre számítok, végeredményet illetően 2-1-es hazai győzelmet várok, azért legalább egy Leicester találattal megfűszerezve. Tehát a választott opciók:

  • a Liverpool győzelme + BTS (mindkét csapat szerez gólt) 2.40-es szorzóért B-s tippként besorolva
  • vagy bejátszható az előbbi helyett/mellett összesített gól + BTS kombinációban a 2.5 felett és igen opció 1.90-es szorzóért, szintén B-s tippként

Mielőtt fogadnál, olvasd el az útmutatót, hogy ne verd magad mínuszba és tudj ésszel fogadni!